Een droom wordt werkelijkheid!

 

Na jaren van inspanning door een betrokken en enthousiast team vrijwilligers is er op 4 april 2017 een definitieve GO gekomen voor GlaswebVenray (GWV). Op 12 december 2017 is in Ysselsteyn de eerste schop in de grond gegaan!

 

De aanleg kan beginnen...


Maar voordat het zover is zal een aantal stappen moeten worden gezet:
• De offertes voor de financiering zijn binnen en worden nu omgezet naar definitieve overeenkomsten.

• Door de aannemer wordt een detailengineering uitgevoerd. Hierbij worden alle mogelijk aan te leggen adressen in beeld gebracht.

  Bij klanten wordt de glasvezelkabel tot  in het pand aangelegd, bij niet-klanten tot aan de erfgrens/hoofdgeul.

• De inrichting van de GWV organisatie wordt door het Coöperatie bestuur zorgvuldig opgezet. Hierbij te denken aan de ledenraad, de vorming van de BV GWV Wit en BV GWV grijs-zwart alsmede de werkorganisatie.

Zodra de “fundering” goed staat wordt er gestart met de aanleg.

Uitgangspunt blijft: alle panden in de dorpen én wijken van de gemeente Venray en het dorp Holthees de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van glasvezel.

Aanleg in een  dorp of wijk wordt gepland zodra dit financieel verantwoord is te doen.

De aansluiting van ons glasvezelnetwerk op het landelijk netwerk gebeurt door ‘de stekker van GWV in te pluggen in een vrij stopcontact’. Achteraan de Timmermansweg in Ysselsteyn is er bij de spoorlijn een ‘stopcontact’ vrij. Dit is de reden dat er in Ysselsteyn wordt gestart met de aanleg en niet in Vredepeel.

De aanlegroute wordt bepaald aan de hand van de detailengineering. Naar verwachting is deze in het najaar van 2017 bekend. In het vierde kwartaal 2017 wordt gestart met de aanleg.

De aanleg geschiedt per POP (netwerkverdeelstation). Zodra een POP-gebied volledig is aangelegd, worden die aansluitingen actief gezet en kunnen die klanten gebruik gaan maken van de voordelen van glasvezel.

Bent of wordt u klant voordat de aanleg in Vlakwater start? Dan betaalt u géén aanlegkosten!

Hoe zit dat nu? Klant, lid, obligatie?

Klant

Woont u of is uw bedrijf gevestigd binnen de gemeente Venray of het dorp Holthees, dan kunt u zich aanmelden als klant van GlaswebVenray. Meldt u zich aan vóór start aanleg dan is de aanleg gratis.

Lid
Iedereen die klant is kan een ledencertificaat van de Coöperatie GWV kopen ter waarde van € 50,-. Hiermee profiteert u optimaal van de voordelen en krijgt u zeggenschap middels de ledenraad. Elke klant kan per adres 1 ledencertificaat kopen.

Obligatie

Om het Eigen Vermogen van GWV te vergroten, geeft de Coöperatie GWV (achtergestelde) obligaties uit. De investering is € 100,- per obligatie. Er zit geen limiet aan het aantal te kopen obligaties. De obligaties staan 10 jaar vast, met een jaarlijks uit te keren rentepercentage van 5%. Zowel klanten als niet-klanten kunnen obligaties kopen. De obligatiehouder hoeft niet woonachtig te zijn in de gemeente Venray.
Bij interesse of voor meer informatie mail gerust naar: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Met vriendelijke groet, GlaswebVenray

Samen aan de slag  voor een glasvezelrijk Venray!