“Het werk van mantelzorgers is van onschatbare waarde. Altijd. Reden genoeg om deze helden van het dagelijks leven in het zonnetje te zetten, toch?”


Wat is een mantelzorger?

Een mantelzorger is een familielid, partner, vriend of kennis die langdurig en/of intensief voor iemand zorgt. Mantelzorg is de extra zorg die iemand nodig heeft. Het gaat niet om de normale, dagelijkse zorg die partners, ouders, (inwonende) kinderen of andere huisgenoten u horen te geven.

De mantelzorger verleent langer dan 3 maanden minimaal 8 uur per week mantelzorg aan u.


De mantelzorgwaardering aanvragen!

De mantelzorgwaardering kan weer aangevraagd worden via de website van de gemeente Venray; venray.nl/mantelzorgwaardering. Aanvragen kan vóór 1 november 2023.

De mantelzorgwaardering wordt aangevraagd vanuit de zorgvrager, deze moet dan ook in de gemeente Venray wonen. De mantelzorger zelf hoeft niet in de gemeente Venray te wonen.

De waardering moet ieder jaar opnieuw aangevraagd worden.

 
Wat kan je aanvragen?

Er kan per huishouden één waardering worden aangevraagd. Deze kan wel onder meerdere mantelzorgers verdeeld worden.

Er kan gekozen worden voor een geldbedrag of cadeaubonnen, te besteden bij de deelnemende Venrayse horeca en winkeliers of bij Logeerhuis Kapstok. 

Als u geen beschikking heeft over internet of graag hulp wilt bij het invullen, kunt u dit ook telefonisch doen met een medewerker van de gemeente Venray, op telefoonnummer 0478 523333 (keuzemenu 1).