De bestaande groep ‘Vlakwater in gesprek’ wordt ‘Vlakwater voor elkaar’

Wat is het?
De BuurtWhatsApp groep ‘Vlakwater voor elkaar’ is een WhatsApp-groep die zich richt op vraag en aanbod van allerlei
diensten van wijkbewoners onder elkaar. Het is een burgerinitiatief en dient als bemiddeling van diensten, van en
voor wijkbewoners.Daarbij denken we bijvoorbeeld aan het lenen van spullen/materialen aan elkaar (aanhangwagen, gereedschap e.d.). Het doen van boodschappen voor een zieke buurtgenoot, halen en brengen van buurtbewoners naar het ziekenhuis of station of winkels. Het verlenen van kleine hand en span diensten. Vermiste (of gevonden) voorwerpen en huisdieren.
Oppassen in de buurt en zo zijn er tientallen voorbeelden te geven.

Het doel van deze BuurtWhatsapp is ervoor zorgen dat wijkbewoners elkaar diensten kunnen aanbieden en vragen, waardoor de leefbaarheid en zelfstandigheid vergroot kunnen worden in een tijd waarin de vraag naar zorg groter wordt, maar de gegeven professionele zorg beperkt is.

Tips en spelregels
De BuurtWhatsApp ‘Vlakwater voor elkaar’ kan de sociale cohesie binnen de buurt verbeteren,
maar het moet geen chaos worden. We hebben een aantal tips en spelregels opgesteld.

1. WhatsApp-groep
De oprichters van’ Vlakwater voor elkaar’ beheren de Whatsappgroep. Dit betekent dat zij deelnemers toelaten tot de groep en bij misbruik uit de groep zullen verwijderen. Ze zullen discreet met de ontvangen gegevens omgaan (telefoonnummer, e-mail). De naam 'Vlakwater in gesprek' wordt ‘Vlakwater voor elkaar’.

2. Minimumleeftijd
Een BuurtWhatsApp is een serieuze zaak. Alleen bewoners van 18 jaar of ouder kunnen deelnemen.

3. Vlakwater
Deelnemers dienen woonachtig te zijn in Vlakwater.

4. Geen overbodige berichten
Niet alle buurtbewoners zitten te wachten op een overvloed aan berichten. Door regelmatig gezellige en grappige berichten te plaatsen, kunnen berichten die er echt toe doen over het hoofd gezien worden of niet snel worden opgemerkt. Heeft iemand een dienst aangeboden of vraag gesteld geef elkaar daarna antwoord in een persoonlijk bericht, zodat alle andere deelnemers deze overbodige app wisseling niet hoeven volgen.